Lite av varje!

Tack för en fantastisk uppslutning på föräldramötet. Jag hoppas att ni fick en liten inblick i vad vi har gjort i skolan under läsåret.

I tisdags var vi i Växjö och tittade på utställningen ”Sjukt smart”. Vi fick lära oss en del nytt och vi fick också börja göra en ritning till ett material som vi fick med oss hem. På vägen hem stannade vi till och åt lunch på Mc Donalds.

Detta bildspel kräver JavaScript.

På tisdag nästa vecka sitter jag och rättar nationella prov hela dagen. Dennis och Wictor kommer att vara i klassen. Jag kommer att öppna mailen vid några tillfällen under dagen om man behöver nå mig.

På torsdag har vi ett inbokat besök på Fenix mellan 9-10. Vi ska få bekanta oss med lokaler, personal och få testa på lite olika aktiviteter. Vi kommer att gå fram och tillbaka, så vi hoppas på bra väder.

Onsdagen den 25 maj är det dags för Skoljoggen. Eleverna kommer att ha idrott precis som vanligt på morgonen. Mer info kommer när det närmar sig.

I matte håller vi på att avsluta detta kapitel och vi har planerat in ett matteprov v. 20. Därefter kommer vi att avsluta detta läsåret med area, likformighet och skala.

I No arbetar vi vidare med kroppen. Vi kommer att fortsätta att ha kortare läxförhör istället för ett stort prov.

Under nästa vecka kommer vi att börja med teknik. Uppgiften kommer att bli att bygga en lägenhet i mini-format. Vi kommer att göra skissen både på papper, för hand, och digitalt. Eleverna ska sedan bygga sin lägenhet i skala 1:20. Naturligtvis kommer lägenheten också att behöva inredas.

I so arbetar vi med geografi och Europa. Eleverna håller på att fördjupa sig i och skriva en faktatext om ett land i Europa. Vi kommer också parallellt med geografin att arbeta med historia och Vasatiden.

I svenska arbetar vi med deckare. Eleverna skriver på deckarna i par. Vad jag har läst hittills så kommer de att bli helt fantastiska.

Jag måste också berätta att det kommer att börja en ny elev i klassen. Han kommer att börja i klassen efter sommarlovet. Vi hoppas att han kommer att trivas hos oss.

Trevlig helg!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *