Maj

Terminen bara rusar iväg och det är bara fyra veckor kvar till skolavslutningen. Vi har en del kvar som vi måste göra men vi kommer att hinna med någon utflykt också.

I torsdags var vi på studiebesök på fritidsgården Fenix. Vi fick testa lite av de olika aktiviteterna som fanns där och vi fick också lite fika innan vi gick tillbaka. Eleverna fick med sig info om disco för åk 5-6 den 3 juni kl 15.00-18.30. Lappar ska ligga i väskan.

På måndag kommer de elever som det berör att få sin andra dos av HPV vaccin. Vi smiter bort till skolsköterskan redan på morgon och får det avklarat.

På tisdag kommer regionteatern och håller en teaterworkshop för oss. Den kommer att utgå från berättelsen om bröderna Lejonhjärta. Vi kommer att börja vid 9 på förmiddagen och hålla på större delen av dagen.

På onsdag blir det tillbaka till allvaret och ett matteprov på kapitel 2. Diagram, procent, medelvärde, median, typvärde och lite sannolikhet är de saker som vi har arbetat med i detta kapitel.

Eleverna börjar bli klara med sina länder i Europa och vi kommer att redovisa dem lite kort i slutet av nästa vecka. I So har vi också börjat lite på Vasatiden som kommer att bli det sista vi gör i So denna terminen.

I teknik har vi börjat att arbeta med våra lägenheter. De har fått en uppgift, som ligger på teams, och blivit uppdelade i grupper. Under nästa vecka kommer vi att börja göra ritningar till våra lägenheter, både på papper och digitalt.

Boka in tisdagen den 31 Maj kl 17.30. Jag har fått info av föräldraplaneringsgruppen att de planerar en trevlig kväll med olika aktiviteter för klassen med föräldrar i Bökhult. Vi äter medhavd picknick, pratar, badar, spelar volleyboll och bara myser. Klassen lovar att bjuda på lite utmanande kluringar att fundera på. Vi hoppas på fint väder och att alla har möjlighet att komma.

Trevlig helg!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *