Första veckan

Nu har vi hunnit komma igång lite här i skolan. Det är så härligt att träffa alla igen. Klassen har fått påfyllning av Hilding och vi är nu 24 elever. Vi hoppas att han ska trivas hos oss.

I matte kommer vi att  börja med lite kort repetition så att vi kommer igång igen efter sommaren. I svenska har vi läst deckarna, som vi skrev klart innan vi gick på sommarlov, för varandra i grupper. Nu kommer vi att göra trailers till de olika deckarna. Det ska bli spännande att se resultatet. I No börjar vi med biologi och anpassningar i naturen. Vi kommer också att läsa om de olika naturtyperna. I So kommer vi att börja med samhällskunskap. Vi kommer att arbeta med politik, partier och valet. Det kommer att komma lite nya böcker efterhand. Man får gärna klä böckerna så de håller under läsåret.

På torsdagen den 25:e augusti ska vi ha utedag i Bökhult. Vi samlas i skolan på morgonen och går tillsammans till Bökhult. Där kommer vi att träffa Jenny Ivarsson som är naturpedagog. Hon kommer att gå en runda med eleverna och prata om biologisk mångfald. Vi passar på att stanna kvar och grilla hamburgare till lunch. Om vädret är bra stannar vi i Bökhult tills det är dags att gå hem. Man ska tänka på att ha bra skor som man kan gå i hela dagen och kläder efter väder. Naturligtvis får man ta med sig fika.

Nästa vecka kommer vi också att börja vårt arbete med skolansvärdegrund. Jag bifogar en länk där ni får lite mer information. Informationsbrev till vårdnadshavare_SKVAR

Trevlig helg!

/ Tessan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *