Lite av varje..

Det är verkligen full fart här i skolan och vi är inne i en period där vi avslutar vissa ämnen och börjar på nya.

Vårt arbete med demokrati och politik är avslutad och proven är utdelade. Det kommer lite mer samhällskunskap under terminen men jag hoppas eleverna vet hur de ligger till. Eleverna har gjort egna partier som de sedan fick rösta på. Vinnaren i klassens val var SM-partiet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

I dag har vi haft prov i biologi och vi har lite arbete kvar att göra med naturtyper och anpassningar innan vi är klara. Vi kommer sedan att gå vidare till geografi och Norden.

I matte håller vi på att avsluta kapitel 1 och vi har prov på det på onsdag nästa vecka. Vikt, längd, volym och grafer är inte med på detta provet.

I svenska har vi gjort klart de argumenterande texterna och läst upp dem för varandra. Det har varit mycket intressant att lyssna och läsa deras texter. Vi håller på att skriva kort faktatext om ett djur eller en växt i öknen. Vi arbetar också på med våra böcker som de har i läsläxa.

På fredag nästa vecka åker vi till Vetenskapshuset i Markaryd. Vi samlas snabbt i klassrummet på morgonen och åker med bussen direkt. Vi är klara runt 11 och åker då hem och äter på skolan när vi kommer tillbaka. Vill man ha fika med sig så får man det. Vi hinner fika lite när vi kommer dit. På Vetenskapshuset kommer vi att få bygga och programmera i Makerverkstaden, titta på utställningen ”Energi i balans” och genomföra kemilaborationer.

Nästa vecka kommer vi att ha en temavecka ”stopp min kropp” här i skolan. Vi kommer att arbeta med olika delar under veckan. Här kommer lite information till er vårdnadshavare. stoppminkroppveckan_brevmall_info_vardnadshavare

Både språket och attityderna har blivit bättre här i skolan. Vi behöver påminna dem ibland och vi kommer att fortsätta att arbeta aktivt med dem. Ett stort tack till er föräldrar för att ni har pratat med era barn hemma.

/ Tessan

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *