Nu är vi igång igen…

Nu har vi startat upp igen efter lovet och det är härligt att få träffa alla igen. Jag hann inte riktigt med att uppdatera innan lovet men nu kommer här ett par bildbomber med det vi gjorde innan vi gick på höstlov.
En vecka innan lovet var vi på besök på Vetenskapshuset i Markaryd. Där fick vi bygga en robot som sedan skulle programmeras att röra sig på olika sätt. Vi fick också göra ett experiment med jäst och socker. Vi hann också med en sväng inom Nobelmuseet och titta på de nya delarna som hade tillkommit.

Detta bildspel kräver JavaScript.

I no arbetar vi med sinnena och ljus och ljud. Vi passade på att bygga högtalare och se hur vi kunde förstärka ljudet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ni har nu fått ett mail om information kring de nationella proven. De muntliga delarna i matematik, svenska och engelska kommer att genomföras grupper vid olika tillfällen under vecka 45 – 49. Vi kommer att börja lite redan under denna vecka så att vi hinner med i lugn och ro. Har ni några frågor så får ni höra av er.

I matte fortsätter vi att arbeta med bråk nu efter lovet. Vi kommer också att arbeta vidare med problemlösning på olika sätt.
I No fortsätter vi med sinnena och kommer att fortsätta att knyta det arbetet till olika experiment. Vi ska också fortsätt att göra en del experiment som är knutna till plast.
I So håller vi nu med Geografi. Vi arbetar med Norden och de nordiska länderna. Tillsammans med detta arbetsområde kommer vi också att knyte de nordiska språken i svenska och de nationella minoriteterna.
I svenska har vi nu gjort klart våra faktatexter om ökendjur eller ökenväxt. Vi kommer nu att lyssna på en bok tillsammans. Den knyter an till vårt tema om Norden och de nordiska språken. Eleverna håller också på att förbereda ett muntligt föredrag som de ska berätta om. Det ska vara klart senast vecka 48.

/ Tessan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *