Belöningsresa och sista dagarna

Nu har vi var i Ryssby och tagit del av vår belöning för att vi har varit med i Mot Nya Höjder. Det var lite med andan i halsen som vi lyckades få till den här resan men  det var kul att vi lyckades. När vi kom upp till Ryssby så passade vi på att äta vår medhavda lunch. Efter det tog vi oss bort till Maskinhallen där vi mötte vår första utmaning. Eleverna fick i uppdrag att lista ut 10 st koder som tillsammans skulle öppna en kista. Inte helt enkelt men med lite klurande lyckades de. I kistan fanns kontrollen till en drönare och en robotboll.

Detta bildspel kräver JavaScript.

När vi var klara med den första delen tog vi en välförtjänt fika paus i solen. Sen var det dags för kemilabb. Eleverna fick testa på att separera laktosen från vanlig mjölk.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tack för att jag fick låna era barn lite längre denna dag. Vi funderar på om vi går hem tidigare en dag eller sparar det till skolresan.

Nästa vecka är sista hela skolveckan för eleverna. Vi har lite som vi ska göra färdigt och avsluta och lite som kommer att få hänga kvar till nästa läsår. Deckarna ska bli klara men vi väntar med att göra trailers tills i augusti. Vi kommer att börja städa i slutet av veckan så det kan vara klokt att ta med en påse som man kan packa saker i som ska med hem.

På torsdag är det KM. De som ska tävla har fått information och samlas på Linnéskolan. Jag hoppas att det blir en fantastisk dag. De som inte är med och tävlar har skoldag som vanligt.

På fredag kommer de som är på Oasen att åka iväg på fritidsresa till Liseberg. De kommer att äta lite tidigare och åker runt lunch. Jag vet att ni som åker har fått info via Oasen. Jag hoppas att ni får en rolig resa.

Trevlig helg!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *